fbpx
 

SunBlock UB

– Enklere solskjerming

Om oss

Hvem er vi?

Vi er en guttegjeng på 18 år som fordyper oss i entreprenørskap og bedriftsutvikling. Gjennom et skoleår utviklet vi SunBlock fra å være en idé, til å bli en realitet. Vi går alle på Nesodden Videregående Skole i 3.klasse, og har holdt på med utviklingen av SunBlock siden oktober 2018.

Fra venstre: Sander Nygaard, Didrik Villanger, Markus Sørland, Peter Rydland og August Færevik. Foto: Monica Kjendalen, DnB.


Fra venstre: Markus Sørland, Didrik Villanger, Alexander Hovland, Peter Rydland og August Færevik. Foto: Nvgs media

Våre ansatte & kontaktinformasjon

Henvendelser om enkeltkjøp, produkt eller liknende sendes til vår hovedmail: post@sblock.no

Didrik Villanger – Administrerende Direktør

Epost: didrik@sblock.no

Telefon: 90198320

August Færevik – Daglig leder & økonomiansvarlig

Epost: august@sblock.no

Telefon: 97822965

Markus Sørland – Administrasjon- & markedsføringsansvarlig

Epost: markus@sblock.no

Telefon: 94865691

Alexander Hovland – Personal- & markedsføringsansvarlig

Epost: alexander@sblock.no

Telefon: 40485586

Sander Nygaard – Salgsansvarlig & kundebehandler

Epost: sander@sblock.no

Telefon: 97877138

Peter Rydland – Produkt- & tilbakemeldingsansvarlig

Epost: peter@sblock.no

Telefon: 48055776

Hvordan ble SunBlock til?

“Før du vet ordet av det, henger idéen din på vinduet.”

Det hele startet som en irritasjon over hvordan lyset ute påvirket søvnen inne, selvom man hadde gardiner og andre solskjermingsprodukter. De ble aldri totaldekkende, og man endte alltid opp med å irritere seg over den minste lille lysstripe som skimtet gjennom vinduet, når man egentlig bare ville få den søvnen man trengte. Som mange andre gutter så var vi jo på denne tiden også glade i å spille TV-spill, samtidig som vi måtte koordinere det med arbeid på PC’en. Vi opplevde ofte at solen skimtet bort på skjermen som skapte en irritasjon som er nok til å ødelegge ens dag. Vår økonomiansvarlige opplevde på hjemmefronten at han ikke fikk lov til å borre hull i veggen over vinduet for å henge opp en permanent solskjermer, og etter noen uker med et teppe festet med teip over vinduet fikk han nok.

Vi tenkte at dette er et behov som ikke har blitt fylt godt nok. Via skolen hadde vi fått i oppgave å fylle et behov, og vi var aldri i tvil om hvilket behov vi skulle fokusere oss inn på. Vi idémyldret mye og var innom flere lokale produsenter for innspill til hvordan vi kunne lage et produkt som var lite og portabelt, effektivt mot lys og enkelt å ta av og på. Etter flere uker med forskjellige skisser satt vi oss ned med vår nåværende produsent ProShop AS for å få dette fra papiret til vinduet. Vi gikk gjennom mange typer duker for å finne noe som var effektivt, sterkt og trygt.

Ja, hva er så farlig med en hvit duk på vinduet i feil materiale tenker du kanskje?

En sommerdag i 2018 opplevde vår administrasjonsansvarlige at vinduet hans hadde sprukket opp grunnet en pute som hadde ligget inntil vinudet. Vi måtte dermed tilpasse oss til små nøyanser. Tilbake til naturfagstimene fra VG1 kom vi på at det hvite reflekterer, mens det sorte absorberer. Det var dermed viktig at vi fikk en lys farge på produktet vårt, slik at det ikke skulle danne seg varme mellom glasset og produktet som ville forårsake skader på vinduet, og samtidig en forferdelig varme inne i rommet. Etter mye gjennomgang fant vi vår PVC-duk. Et gummimateriale for var sterkt, vaskbart og ikke minst ekstremt effektivt mot sollyset utenfra.

Etter dette stod festematerialet for tur. Vi bestilte prøver av forskjellige typer sugekopper for å sjekke hvilke som satt sterkest på vinduet og dermed kunne holde PVC-duken festet til vinduet. Etter testingen var det ingen tvil, og vi valgte en 42mm lang sugekopp med en klikk-festeanordning som gjorde det superenkelt å feste til PVC-duken.

Vi bestilte så 2 protoyper fra produsenten vår, og testet de en vakker desembermorgen, da vi alle egentlig ville sove litt lenger. Dette kunne vi nå gjøre, med våre egne SunBlocks’.

Les mer om oss i DnB og i Amta!

Er du klar til å teste din?

18.12.2018

Konkurranser og priser

SunBlock har deltatt i en rekke konkurranser, og under Akershusmesterskapet for ungdomsbedrifter “GründerExpo 2019” gikk vi av med hele 3 priser og 3 nominasjoner!

De 6 utmerkelsene:

3. plass i kategorien “Beste Ungdomsbedrift”
2. plass i kategorien “Beste Kundeopplevelse på Nett”
2. plass i kategorien “Beste Selger” (Didrik).
3 nominasjoner, altså topp 9. (Beste Markedsføring, Beste HR/IA & Beste Samarbeid med Næringslivet)

Les mer om GründerExpo 2019 ved å trykke her!

——————————————————————————————————————–

Vi har også hatt innlegg på frokostseminaret “Nært på Næring” og deltatt i konkurransene GründerIdol og Follomesterskapet.

I juli 2019 dro vår Administrerende Direktør Didrik Villanger til Calgary, Canada for å delta på Junior Achievement (JA) Success Summit. JA er den globale organsisasjonen for ungdomsbedrifter og entreprenørskap på videregående. Den norske versjonen av JA heter Ungt Entreprenørskap.

Sammen med 6 andre nordmenn fikk Didrik delta på seminaret som premie etter 2.plassen i kategorien “Beste Selger” på GründerExpo. Med gruppen Sustainable Solutions gikk Didrik av med seieren under case-konkurransen i Canada, der man skulle legge ned en kullgruve, og presentere hvordan dette skulle gjøres iht. budsjett, miljø, ansatte m.m foran et publikum i spektakulære Calgary Libaray. Les mer om seminaret ved å trykke her!

——————————————————————————————————————–

I august 2019 dro Didrik og Peter på tidenes første JA Alumni Global Conference, der lederskikkelser fra verden over møttes for å lære, utveksle idéer og bygge netteverk. Fokuset var på risikotaking, kreativitet og kommunikasjon, og  begge to opplevde seminaret som veldig inspirerende.

03.08.2019

Kontakt oss

post@sblock.no

+47 901 98 320

Vi svarer normalt innen 1 virkedag.

Activate Lead Form Builder Plugin